Zekathon = Turkcell Zeka Gücü + Hackathon bir arada!
Turkcell Zeka Gücü projesi kapsamında düzenlenen Zekathon; Türkiye’de 150’yi aşan sayıdaki Bilim Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) okuyan öğrencilerin uzaktan eğitimine destek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hazırlanan bir etkinliktir.
Zeka Gücü öğrencileri, yarışma kapsamında aldıkları eğitimden sonra geliştirdikleri sürdürülebilirlik ve çevre temalı projeleriyle yarışacaklar. 1 Eylül – 07 Kasım 2022 tarihleri arasında başvurulara açık olacak.
Zekathon süresi boyunca takımlar online eğitimler alacak, mentörleriyle haftalık toplantılara katılacak ve projelerini geliştirecekler! Siz de bu heyecana ortak olmak için Zekathon’da yerinizi alın!
Turnuva hakkında
Öncelikle ilk yapmanız gereken en az 2 en fazla 5 kişiden oluşan takımınızı kurmak!
Takımınızı kurduktan sonra takım koçunuzla birlikte Zekathon Temaları sayfasından temanızı seçip üstüne proje fikrinizi düşünmeye başlayabilirsiniz. Başvuru için acele etmeyin, 07 Kasım’a kadar başvurularımız devam ediyor.
Takımınızla proje fikrinizi oluşturduktan sonra, projenizi net olarak anlatan kısa bir sunu/video/afiş vb. hazırlamaya geçebilirsiniz. Hazırladığınız materyali paylaşmanız için Başvuru Formu’nda “dosya yükleme” bölümü oluşturduk. Bütün bunları yaptıktan sonra artık Başvuru Formu‘nu doldurma zamanı!
Başvuru formunu doldurduktan sonra size başvurunuzun onaylandığını gösteren bir bilgilendirme e-postası göndereceğiz. Başvurunuzu yaptıktan sonra tek yapmanız gereken ön değerlendirmeyi beklemek. Tarihleri Zekathon Takvimi sayfasından takip edebilirsiniz.
Turkcell Zeka Gücü Projesi
Turkcell Zeka Gücü Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yürütülen bir sosyal sorumluluk projesidir.
MEB Okulları ve Bilim ve Sanat Merkezleri’nde yürütülen Turkcell Zeka Gücü Projesi, Maker Hareketi ve 4. Sanayi Devrimi’ne gençlerimizi hazırlamak için kurgulanan, Türkiye’nin en büyük teknoloji eğitimi projesidir.
Proje kapsamında, bugüne dek 45 ilde toplam 80 Zeka Gücü Teknoloji Laboratuvarı kuruldu. Söz konusu laboratuvarlarda üç boyutlu yazıcılardan sensör kitlerine, dizüstü bilgisayarlardan akıllı tahtalara kadar ihtiyaç duyulabilecek tüm araç gereç mevcut. Her bir şehre/laboratuvara gidip, eğitmenlerimizle birer hafta yüz yüze eğitim de veriyoruz.
Türkiye’nin dört bir yanındaki yaklaşık 70 bin öğrenciye yönelik eğitim veren bir uzaktan eğitim portalımız var. Bu portalda çeşitli teknoloji alanlarında ücretsiz eğitimler sunuyoruz. Bu eğitimleri alan öğrenciler, takıldıkları yerde öğretmenlerine soru sorup, eğitimlerin sonunda sınava girip başarı belgesi alıyorlar.
Stanford, MIT, Cambridge ve Sorbonne üniversitelerinin de kullandığı, açık kaynak kodlu uzaktan eğitim altyapısıyla Zeka Gücü portalı; Türkiye’deki tüm öğrencilerin faydalanabileceği Arduino, Mbot, Robotik, Uzay Bilimleri, Yapay Zeka, Akıllı Tarım, Akıllı Ev, Derin Öğrenme gibi konularda tamamen ücretsiz eğitimleri içeren zengin bir eğitim portalı haline dönüşme yolunda ilerliyor.
Özetle;
Bugüne dek proje kapsamında,
- 30 binden fazla öğrenciye Maker ve Robotik Kodlama Kiti dağıttık.
- Türkiye’nin dört bir yanındaki 45 şehirde, 80 Zeka Gücü Laboratuvarı kurduk!
- 250 bin saat online eğitim verildi.
- Yüzyüze atölye çalışmaları için Anadolu’yu dolaşan Turkcell eğitimcileri 40 bin kilometre yol yaptılar!
- Portalımızda 5.000.000’dan fazla sayfa eğitim içeriği görüntülendi.
Turkcell’in Zeka Gücü Laboratuvarları’nda eğitim gören öğrenciler, 2019 yılı başı itibariyle ulusal ve uluslararası yarışmalarda 400’den fazla ödül ve şampiyonluk kazandılar.