Zeka Gücü Projesi Ordu Ünye’de!

Blog

Zeka Gücü Projesi Ordu Ünye’de!
Hilal Güngör
18 Mart 2020

Turkcell Zeka Gücü Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. Proje kapsamında ben de iki hafta önce Ordu Ünye BİLSEM’e eğitim vermeye gittim.

Ünye BİLSEM, 2019 senesinde Turkcell Zeka Gücü Laboratuvarı kurulan 10 BİLSEM arasında yer alıyor. Ordulu biri olarak hem Ünye BİLSEM’in ilk açılışını yapmış hem de ilk Turkcell Zeka Gücü eğitimimi vermiş oldum ? . 5 gün boyunca dolu dolu süren eğitimler hem keyifli hem verimli geçti. Eğitim boyunca neler yaptık, onlardan bahsedelim.

Eğitimin ilk gününde öğrencilerle tanıştık. Öğrenciler, BİLSEM’de neler yaptıklarını, projelerini ve katıldıkları yarışmaları anlattılar. Öğrenciler Zeka Gücü eğitimlerinin kendi kurumlarında başlamasını uzun süredir beklediklerini söylediler. Birbirimizi biraz tanıdıktan sonra ilk eğitimimiz olan Arduino eğitimiyle güne başladık!

Eğitime başlamadan önce öğrencilere Zeka Gücü online eğitim platformunu tanıttım. Öğrenciler hesaplarını oluşturup eğitime kayıt oldular. Gün sonundaki planım öğrencilerin Arduino eğitimi final sınavını tamamlayıp sertifikalarını almalarını sağlamaktı, ancak benim sabırsız ve bir o kadar da meraklı öğrencilerim gün sonunu beklemeden sertifikalarını almaya başlamışlardı. ?

İlk gün Arduino kartını, çeşitlerini, sensörleri ve bağlantı kablolarını kullanmayı öğrendik. Sensörler, öğrencilerin en sevdiği bileşenler arasında yer alıyor. Robot projelerinde en sık kullanılan sensörleri inceledik, Arduino kartıyla programladık ve bu sensörlerin nelerden esinlenerek üretildiğini araştırdık. Eğitim devamında öğrencilere kendi proje çalışmalarını yapmaları için serbest zaman verdim. Gün sonunda hem benim hem de öğrenciler için yoğun, yorucu ama bir o kadar da keyifli ve verimli bir eğitim oldu.

Eğitimin ikinci gününde Tinkercad ile 3B tasarım

Tinkercad 3B tasarıma, elektroniğe ve kod yazmaya yönelik kolay kullanılan, ücretsiz bir uygulama. İster tarayıcı üzerinden isterseniz uygulamasını indirerek tablet üzerinden kullanabiliyorsunuz.

Tinkercad ile 3B Tasarım eğitimine temel uygulamalarla giriş yaptık. Yaptığımız tasarımların 3B yazıcıdan baskısını almayı öğrendik. Temel uygulamalardan sonra anahtarlık, bayrak, kitap ayracı gibi projeler tasarlamaları için öğrencilere serbest zaman verdim. Birkaç öğrencim teşekkürlerini sunmak amacıyla Turkcell logosunu Tinkercad üzerinde tasarladı.

Ünye Bilsem Açılışı

Ünye BİLSEM Turkcell Zeka Gücü atölyesi açılışı ilçe kaymakamı, ilçe müdürü ve protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. İlçe kaymakamı, 5 gün boyunca dolu dolu geçen eğitimimizin sonunda öğrencilerin geliştirdiği projeleri dinledi. BİLSEM müdürü Mehmet Bey’in öğrencileri için gösterdiği çaba ve gayret takdir etmeye değerdi. Öğrencilerden çıkan fikirler ve yapmış olduğu çalışmalar bizleri çok mutlu etti. ?

Bir sonraki Turkcell Zeka Gücü eğitiminde görüşmek üzere!

Diğer Yazılar
İkinci Zekathon Turnuvası Başlıyor!
Art Istanbul
27 Eylül 2022
Yazın Drone Yapıyoruz! Drone 101 Eğitimi Yayında!
Art Istanbul
4 Temmuz 2022
Denizli’den Selamlar!
Art Istanbul
8 Temmuz 2022
Ege’nin İncisi İzmir!
Art Istanbul
30 Haziran 2022
2022’nin İlk Eğitimi Yayında!
Art Istanbul
17 Mayıs 2022
Kayısının Diyarı Malatya İlinden Selamlar!
Art Istanbul
10 Ocak 2022
Zeka Gücü Projesi Türkiye’nin En Güneyinde!
Art Istanbul
3 Aralık 2021
Zeka Gücü’nün Yeni Durağı: Siirt
Art Istanbul
24 Kasım 2021
Düzce’den Zeka Gücü Projesi Geçti
Art Istanbul
1 Kasım 2021
Zeka Gücü Projesi Ardahan’da!
Art Istanbul
1 Kasım 2021