Çoğumuzun aşina olduğu Scratch, blok tabanlı kodlama ile kendi interaktif hikayelerimizi, oyunlarımızı, animasyonlarımızı oluşturabileceğimiz ve kendi web sitesinde online olarak paylaşabileceğimiz bir platformdur. 40’tan fazla dil seçeneği mevcut dolayısıyla “Türkçe” olarak kullanabiliyor olmamız da büyük avantaj! Scratch, 7’den 70’e herkesin kullandığı bir platform olmakla birlikte, özellikle 8 ile 16 yaş grubuna hitap etmek için tasarlanmıştır. […]
Güzel ve uzun bir bayram tatilini hepimiz yaptık. Dinlendik belki yorulduk ama yeniden işe koyulduk. Bayram tatilinden hemen önce ilk Turkcell Zeka Gücü eğitimim olan Van-İpekyolu Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi’nde beş günlük Zeka Gücü eğitimimizi yaptık. Sizlere manevi olarak çok anlamlı geçirdiğime inandığım bu bayramı diğerlerinden daha anlamlı kılma sebebimi anlatacağım.
Zeka Gücü Projesi’ndeki eğitimlerimiz kaldığımız yerden tüm hızıyla devam ediyor. Bir sonraki durağımız Karadeniz’in incisi fındık şehri Ordu’nun, Altınordu ilçesine bağlı Kökenli Köyü oldu.
Zeka Gücü eğitimlerimiz yeni dönemine 04-08 Haziran 2018 tarihleri arasında Elazığ’ın Yukarı İçme köyünde bulunan İçme Ortaokulu ile devam etti.
Zeka Gücü eğitimlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. 2018 yılında laboratuvar kurup, eğitim vereceğimiz okulların ilki Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) oldu.
Turkcell Zeka Gücü Maker ve Kodlama Kiti eğitimlerinde bu kez memleketime, Bayburt’a gittik, oradaki müthiş çocuklarla buluştuk. Bildiğiniz üzere Turkcell Zeka Gücü Projesi’nde ikinci faz olan Maker ve Kodlama Kiti, 96 BİLSEM’deki 20.000’i aşkın öğrenciye dağıtıldı.
Turkcell Zeka Gücü projesi kapsamında düzenlediğimiz yüz yüze eğitimlerin ilkini Eskişehir’de 15-16 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirdik. Bu yazımda Eskişehir’deki deneyimlerimden bahsedeceğim.